Op maandag 26, dinsdag 27 en donderdag 29 augustus organiseert de jeugd- en cultuurdienst een workshop animatiefilm. Tijdens deze driedaagse kunnen jongeren tussen 12 en 16 jaar met behulp van verschillende technieken hun meest geschifte ideeën uitwerken tot te gekke filmpjes.

Samen met de docent van Mooss gaan de jongeren op stap in de wondere wereld van de animatiefilm. Meerdere technieken komen aan bod, maar de nadruk ligt op stop motion. Dat is het aan elkaar plakken van honderden foto’s tot je een echt filmpje krijgt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je bijvoorbeeld een grasmaaier tot leven laten komen en op een dodelijke rooftocht laten vertrekken. Of een giraf laten dansen met een marsmannetje!

De workshop gaat door in het jeugdhuis van Tielen (Jeti) en kost 50 euro. Inschrijven kan door een mail te sturen naar jeugd@kasterlee.be. Vergeet zeker niet je naam, leeftijd, adres en gsm-nummer te vermelden. Je kan je nog inschrijven tot en met vrijdag 26 juli. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!